Body Mind Release Volendam

Body Mind Release, de methode

De methode

Body Mind Release is een methode, ontwikkeld door Hans de Waard, ervaringsdeskundige met een medische achtergrond. Deze methode helpt jou om de onderliggende innerlijke oorzaak van (levens)klachten aan te pakken. Deze prachtige methodiek is  er voor iedereen en is bewezen effectief bij: stress, spanning, angsten, onzekerheid, somberheid, vermoeidheid, piekeren, burn-out en andere mogelijk stress gerelateerde fysieke en mentale klachten. Body Mind Release is een methode, ontwikkeld door Hans de Waard, ervaringsdeskundige met een medische achtergrond. Deze methode helpt jou om de onderliggende innerlijke oorzaak van (levens)klachten aan te pakken. Deze prachtige methodiek is  er voor iedereen en is bewezen effectief bij: stress, spanning, angsten, onzekerheid, somberheid, vermoeidheid, piekeren, burn-out en andere mogelijk stress gerelateerde fysieke en mentale klachten. 

Wij kunnen in ons dagelijkse drukke en soms hectische leven een enorme diversiteit aan fysieke, sociale en mentale klachten of problemen ervaren. Een deel van deze klachten zijn tijdelijk en verdwijnen vanzelf. Echter bij een serieuze hulpvraag blijken de geboden behandelingen en therapieën niet altijd te voldoen. Deze zijn vaak symptoomgericht of leren ons ‘anders omgaan met’. 

De oorzaak wordt dan kennelijk niet voldoende aangepakt. Wat dan wel? Wist jij dat het overgrote deel van onze levensklachten direct of indirect veroorzaakt wordt door beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten? Dit is waar Body Mind Release over gaat. Ben jij er aan toe om ‘de kunst van het loslaten’ te verstaan, de negatieve lading van het verleden af te halen en wil jij met volle kracht vooruit? Lees dan verder op de website.  

Een intake gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

WAT IS BALLAST?

Dit zijn beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten die ieder van ons gedurende zijn/haar leven opdoet door gebeurtenissen en situaties welke wij meemaken. Volgens onderzoek van celbioloog Dr. Bruce Lipton wordt 95% van hoe wij ons voelen, denken, handelen, gedragen, in het leven staan, welke keuzes wij maken, of wij succesvol zijn of niet bepaald door de ballast die wij bij ons dragen. Deze ballast kleurt de bril waarmee je naar jezelf, een ander en het leven kijkt. Het zorgt ervoor of iets wel of niet lukt in jouw leven en op termijn zelfs welke ziekten zich zouden kunnen ontwikkelen.

TER VERDUIDELIJKING

Vergelijk jezelf nu eerst eens met een luchtballon. Het mandje (bestaande uit jouw lichaam en onderbewustzijn) is in dat geval het rugzakje waarin jij jouw onverwerkte ballast (zoals emoties, gevoelens, angsten, overtuigingen en persoonlijke conclusies) van het verleden opgeslagen hebt. De lucht in jouw ballon bestaat uit jouw levensenergie, levenskracht, en – zoals ik dat noem positieve expressies of positieve gevoelens. Denk hierbij aan; positiviteit, doel, vastberadenheid, liefde voor jezelf, loyaliteit en betrokkenheid naar jezelf, levensvreugde, et cetera.

Is de ballon vol en het mandje leeg dan voel jij je volledig vrij, energiek, zelfstandig, etc..  Kortom je staat in jouw eigen kracht en voelt je sterk en zeker. Bij elk ‘negatief ervaren’ gebeurtenis vult zich het mandje en verlies jij een deel van jouw positieve gevoelens (de lucht in jouw ballon). Wellicht kun jij je voorstellen dat ons mandje door alles wat wij meegemaakt hebben behoorlijk vol zit en onze ballon in meer of mindere mate leeggelopen is. Je staat niet meer in jouw eigen kracht. Zo zie je dat kinderen over het algemeen nog blij, positief en vol zelfvertrouwen zijn en naarmate we ouder worden verandert dat zienderogen. Op deze manier zeulen veel mensen onnodige ‘bagage’ met zich mee. 

VOORBEELD

Je gaat samenwerken met iemand en deze belazerd jou. De eventuele gevoelens die jij koppelt aan deze situatie zetten zich ergens vast in jouw lichaam. Deze verkrampen jouw weefsel. Met als gevolg dat jij gevoelens van spanning en/of stress en zelfs lichamelijke klachten ervaart. Op de ‘harde schijf’ van jouw onderbewustzijn schrijf jij jouw persoonlijke overtuigingen weg. Bijvoorbeeld: ‘Ik ga nooit meer samenwerken’, ‘ik heb gefaald’, ‘ik ben niet goed genoeg’, etc. Het zijn onze overtuigingen die beperkende gedachten naar ons toetrekken wanneer er zich bijvoorbeeld een nieuwe kans op samenwerking voordoet. Tegelijkertijd verlies jij zomaar een deel van jouw positieve gevoelens. Je had namelijk vertrouwen in jezelf en in die ander maar nu minder. 

HOE PAKKEN WE DIT AAN?

Binnen de Body Mind Release methode hebben wij de innerlijke oorzaak van al jouw levensklachten volledig op lichaamsniveau in kaart gebracht en kunnen deze gericht uittesten. Vervolgens leren wij jou deze ballast zelfstandig los te laten en jouw positieve gevoelens weer terug te halen. Body Mind Release ondersteunt jou in het verminderen en oplossen van het volgende:

DISCLAIMER

Raadpleeg bij lichamelijke of psychische klanten altijd eerst een (huis)arts.

Besef dat jij jouw ballast niet BENT! Je draagt het hooguit met je mee...