Body Mind Release Volendam

Wat ik ervaar, gun ik iedereen

De zorg centraal…altijd!

Ik ben Ingrid Nijmeijer-Aben, getrouwd,  moeder van een zoon en een dochter en geboren in een horeca gezin. Sinds het begin van mijn loopbaan heb ik altijd gewerkt in de dienstverlening, de zorg voor anderen heeft altijd centraal gestaan. Mijn eerste baan was bij de KLM in de functie van grondstewardess waar ik al snel verantwoordelijk was voor de stagebegeleiding en coördinatie van nieuwe medewerkers. Het breidde zich uit naar een HR functie waarbij ik mijn ‘zorg- en coaching kwaliteiten’ kwijt kon. Naast mijn jarenlange ervaring heeft het volgen van trainingen en opleidingen mij hierbij steeds meer gereedschap gegeven.  

Na 16 jaar bij de KLM gewerkt te hebben maakte ik de overstap naar een opleidingsbedrijf in de bouwnijverheid  waar ik als HR manager verantwoordelijk ben voor de aanname,  het begeleiden en coachen van jonge medewerkers. In deze baan ben ik nog altijd part-time werkzaam.  

In de loop van de jaren ben ik geïnteresseerd geraakt in holistische benadering van klachten. Zoals nagenoeg iedereen liep (en loop) ik ook tegen klachten en problemen aan waar medisch gezien niet direct een vinger op gelegd kon worden. Daarnaast merkte ik dat het jaar in jaar uit hoog houden van alle ballen in een opgroeiend gezin (baan, kinderen, huishouden, partner met eigen bedrijf) zijn tol begon te eisen (alles moest uiteraard perfect). Ik heb zelf ervaren dat veel (vage) fysieke en mentale klachten een innerlijke oorzaak hebben.    

In mijn zoektocht in het holistische doolhof heb ik kennis gemaakt met de Body Mind Release Methode en na het traject zelf te hebben doorlopen wist ik het zeker: dít is wat ik iemand anders ook gun. Eenvoudig, praktisch, logisch, absoluut niet ‘zweverig’ en het wérkt. En last but not least……je doet het helemaal zelf.    

Voordat ik de opleiding tot BMR therapeut heb gedaan, heb ik eerst de HBO opleiding medische basiskennis gedaan, gevolgd door de opleiding BMR Therapeut. Vervolgens heb ik de verdiepende opleiding interventie specialist gevolgd waarmee ik het bedrijfsleven kan bedienen met op maat gemaakte verzuim interventie trajecten. Ik volg geregeld na- en bijscholingen om volledig up to date te blijven. Tot slot heb ik ook nog de BMR Master therapeut opleiding gevolgd. Kortom, ik ben klaar voor jou!

Vanuit mijn eigen ervaring en enthousiasme voor deze methodiek is Body Mind Release Volendam ontstaan.

Wat ik zelf ervaar, gun ik iedereen.    

Tot ziens bij Body Mind Release Volendam.      

Warme groet,

Ingrid

Mooie woorden van cliënten

Kees Jonk (maandag, 13 januari 2020 14:25)

Gisteren (helaas) m’n laatste “sessie” gehad bij BMR. Kan t i.p. kort samenvatten maar dat zou niet op z’n plaats zijn.Onze maatschappij zorgt er mijn inziens voor dat je aan een bepaalde verwachting moet voldoen .Hier kan niemand iets aan doen en je moet jezelf hier ook niet voor verontschuldigen.Dit is niet altijd even makkelijk.Ik hou van alle mensen om mijn heen en laat zoveel mogelijk iedereen in z’n waarde. Helaas word er dan, bewust of onbewust, vaak misbruik van gemaakt. BMR laat op een logische ,zou haast zeggen, ‘back to basic’ manier zien hoe je rugzakje langzaam maar zeker vol raakt.Zodra je het hele ‘traject’ hebt doorlopen valt eigenlijk het kwartje en word je vanbinnen heel rustig en kan je alles beter relativeren. Zou dit eigenlijk niet hoeven te vermelden maar het word vergoed door de zorgverzekering. Dit betekend eigenlijk dat t wetenschappelijk is onderbouwd. Bij deze wil ik Ingrid heel erg bedanken voor deze uiterst interessante en leerzame ervaring. Iedereen die ook maar enigszins een beetje de weg kwijt is , niet lekker in z’n vel zit of alleen maar dichterbij zichzelf wil komen , zou ik zeggen GEWOON DOEN.

Maxime Steur (vrijdag, 08 november 2019 12:12)

Ik zat tegen een burn-out aan toen ik Ingrid tegen kwam. Voelde me vooral ontzettend vermoeid en somber. Ergerde me constant aan alles en iedereen, niet te vergeten mezelf!! Werd opgeslokt door stress en wist totaal niet meer wie ik eigenlijk zelf was… Ingrid vertelde me over het BMR traject en wat de voordelen hiervan zouden kunnen zijn. Ik besloot het aan te gaan! Het was een heel proces met ups en downs maar beetje bij beetje kwam ik steeds sterker in mijn schoenen te staan en wist ik mijn rust van binnen en zelfvertrouwen weer terug te vinden. Door vaker voor mezelf te kiezen en goed voor me geestelijke en lichamelijke gesteldheid te zorgen voel ik me veel energieker en geduldiger en kan ik beter functioneren in mijn gezin, werk en de maatschappij. Dit inzicht en deze verandering is allemaal ontstaan door de methode van Body Mind Release, en NIET te vergeten de geweldige steun, handvatten en adviezen van Ingrid!Inmiddels alweer een paar maanden geleden dat ik het BMR traject heb afgerond, maar jeetje wat zijn de verschillen met begin dit jaar groot! Ik ervaar zo veel meer rust en positiviteit en controle over me eigen gemoedstoestand nu in me leven! Alsof ik een heel ander mens ben geworden… Ook mijn omgeving merkt het regelmatig op en benoemd dit naar me en dat is zo fijn! Ben nog steeds zo onwijs blij en dankbaar dat ik Ingrid ben tegengekomen en dit traject ben aangegaan. Echt super!

Mineke Feijen-Blaauw (vrijdag, 05 juli 2019 13:59)

Ik heb dit gedaan en wat een geweldige ervaring. Het is al weer even geleden maar heb er nog steeds profijt van. Alles weegt veel minder zwaar, ik zie alles veel duidelijker en er is een behoorlijk gewicht van mijn schouders gevallen. Kan alles veel makkelijker handelen en alles veel beter relativeren. Mijn mandje is “leeg” en als er weer iets inloopt, weet ik nú hoe te legen. Een geweldige ervaring de ” Body Mind Release”. Ik kan het iedereen aanraden. Ingrid Nijmeijer, je bent geweldig, dankjewel.

Nel (woensdag, 03 april 2019 15:33)

Vermoeidheid, piekeren, onzekerheid, angsten. Twijfels of ik wel de juiste richting op ging in m’n leven. Ingrid vertelde over de BMR techniek en ik werd toch wel heel erg nieuwsgierig. Al na 1,5 week voelde ik dat ik rustiger werd, kon de onbelangrijke dingen makkelijker naast me neer leggen. Ook werd ik me meer bewust van mijn acties en reacties naar mensen in mijn omgeving en naar onze kinderen. Nu na 6 weken voel ik mij vrolijker, heb ik meer energie en ben ik vol vertrouwen over de toekomst. Bijzonder hoe de stap naar bewustwording en op jezelf vertrouwen er ook voor zorgt dat er allemaal nieuwe en leuke dingen op je pad komen. Ingrid is een geweldige vrouw en weet alles duidelijk uit te leggen, ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet om te starten!