Body Mind Release Volendam

Wat ik ervaar, gun ik iedereen

De zorg centraal…altijd!

Ik Ik ben Ingrid Nijmeijer-Aben, getrouwd,  moeder van een zoon en een dochter en geboren in een horeca gezin. Sinds het begin van mijn loopbaan heb ik altijd gewerkt in de dienstverlening, de zorg voor anderen heeft altijd centraal gestaan. Mijn eerste baan was bij de KLM in de functie van grondstewardess waar ik al snel verantwoordelijk was voor de stagebegeleiding en coördinatie van nieuwe medewerkers. Het breidde zich uit naar een HR functie waarbij ik mijn ‘zorg- en coaching kwaliteiten’ kwijt kon. Naast mijn jarenlange ervaring heeft het volgen van trainingen en opleidingen mij hierbij steeds meer gereedschap gegeven.  

Na 16 jaar bij de KLM gewerkt te hebben maakte ik de overstap naar een opleidingsbedrijf in de bouwnijverheid  waar ik als HR manager verantwoordelijk ben voor de aanname,  het begeleiden en coachen van jonge medewerkers. In deze baan ben ik nog altijd part-time werkzaam.  

In de loop van de jaren ben ik geïnteresseerd geraakt in holistische benadering van klachten. Zoals nagenoeg iedereen liep (en loop) ik ook tegen klachten en problemen aan waar medisch gezien niet direct een vinger op gelegd kon worden. Daarnaast merkte ik dat het jaar in jaar uit hoog houden van alle ballen in een opgroeiend gezin (baan, kinderen, huishouden, partner met eigen bedrijf) zijn tol begon te eisen (alles moest uiteraard perfect). Ik heb zelf ervaren dat veel (vage) fysieke en mentale klachten een innerlijke oorzaak hebben.    

In mijn zoektocht in het holistische doolhof heb ik kennis gemaakt met de Body Mind Release Methode en na het traject zelf te hebben doorlopen wist ik het zeker: dít is wat ik iemand anders ook gun. Eenvoudig, praktisch, logisch, absoluut niet ‘zweverig’ en het wérkt. En last but not least……je doet het helemaal zelf.    

Voordat ik de opleiding tot BMR therapeut heb gedaan, heb ik eerst de HBO opleiding medische basiskennis gedaan, gevolgd door de opleiding BMR Therapeut. Vervolgens heb ik de verdiepende opleiding interventie specialist gevolgd waarmee ik het bedrijfsleven kan bedienen met op maat gemaakte verzuim interventie trajecten. Ik volg geregeld na- en bijscholingen om volledig up to date te blijven.

Vanuit mijn eigen ervaring en enthousiasme voor deze methodiek is Body Mind Release Volendam ontstaan.

Wat ik zelf ervaar, gun ik iedereen.    

Tot ziens bij Body Mind Release Volendam.      

Warme groet,

Ingrid