image

Perfectionisme

Veel van ons zijn in het dagelijks leven erg perfectionistisch. Alles moet tot in de puntjes voor elkaar zijn. Of het nu gaat om huishoudelijke zaken, zaken binnen het gezin of familie, eten, organiseren of uiterlijk. Het is zelfs zo dat anderen daar dan een beetje ‘jaloers’ zijn omdat diegene het schijnbaar allemaal zo goed voor elkaar heeft. Hoe doet hij of zij dat toch, vragen wij ons dan af?? Wat wij daarbij vergeten is dat het voor de persoon in kwestie wellicht een dagelijkse ‘strijd’ is om alles op de rit te houden. En erg vermoeiend ook. Diegene heeft zich zelf deze perfectionisme opgelegd op een moment en het valt niet mee om dit dag in dag uit vol te houden. Zelfs al zouden zij minder perfectionistisch willen zijn, dan lukt dit vaak niet omdat zij er al zo erg ‘in’ zitten. Het kan zelfs zo erg worden dat er een moment komt dat zij opgebrand zijn! En dat is vaak het moment waarop men dan besluit dat het anders moet.

Maar hoe moet dat dan? Er worden therapieën gestart en afspraken met psychologen gemaakt om inzichten te verkrijgen. Op zich een hele goede zaak. Het is wat mij betreft altijd goed om meer over jezelf te weten te komen en hoe en waarom je dingen wel of niet doet. Toch wil ik graag (blijven) wijzen op je negatieve ballast (beperkende gevoelens en overtuigingen) welke er voor 95% verantwoordelijk voor is hoe jij je gedraagt, hoe je handelt, welke keuzes je maakt, of je succesvol bent of niet, welke mensen en relaties je aantrekt en hoe jij naar jezelf en je omgeving kijkt. En ja, ook of je erg perfectionistisch bent of niet. Die ballast kun je echt loslaten, waar je aan gekomen bent, kun je ook weer afkomen. Met Body Mind Release kan dat in 6-8 weken. Ik ga je niet overtuigen van de te verwachten resultaten, daar mag je zelf versteld van staan 😁.

Groetjes, Ingrid

Deel dit gerust op social media